Ter­ri­ne met bloem­kool en broc­co­li

  • voorgerecht
  • 12 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 11 uur wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 12 personen
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier
  • terrine of cakevorm inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bloemkool schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. In pan met weinig water en zout bloemkool in ca. 12 minuten gaarkoken. Intussen broccoli schoonmaken, wassen en roosjes van stronk snijden. In pan met ruim water en zout broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken. Afgieten en roosjes voorzichtig op keukenpapier laten uitlekken. Worteltjes schoonmaken, wassen, in stukjes snijden en in pannetje met weinig water en zout in ca. 4 minuten gaarkoken. Afgieten en fijnhakken. Bloemkool afgieten.In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten weken. In steelpan 1 dl water met bouillontablet aan de kook brengen, bouillontablet al roerend oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in bouillon oplossen. Laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt.In keukenmachine bloemkool pureren. Bouillonmengsel erdoor roeren en op smaak brengen met (zout en) peper. In kom slagroom stijf kloppen en bloemkoolpuree erdoor roeren. Vorm invetten en helft van bloemkoolpuree erin scheppen. Broccoliroosjes met steeltjes naar boven dicht tegen elkaar aan in bloemkoolpuree drukken. Worteltjes door rest van bloemkoolpuree scheppen en over broccoli verdelen. Vorm even schudden, zodat bloemkoolpuree goed verdeeld wordt. In koelkast terrine in 10 à 12 uur laten opstijven.
  2. In kom mayonaise, kwark en kerriepoeder tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaat wassen en in plakjes snijden, plakjes halveren. Vorm enkele tellen in heet water houden. Plank erop leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden. Met scherp (elektrisch) mes terrine in plakken snijden en op bordjes leggen. Garneren met plakje tomaat en kerriesaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.