Ma­rok­kaan­se to­ma­ten­sa­la­de

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in hele kleine stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de dille en peterselie fijn.
  2. Schep in een kom de tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een snufje komijn.

combinatietip:

Lekker bij couscous en lamsvlees of kip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 500 g trostomaten
  • ½ groene paprika

Snijd de tomaten in hele kleine stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.

2
2
  • 2 bosuien
  • 8 g verse dille
  • 5 takjes peterselie

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de dille en peterselie fijn.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • ⅔ tl gemalen komijn (djinten)

Schep in een kom de tomaten, paprika, bosui, dille, peterselie, olie, azijn en komijn door elkaar.

4
4

Breng op smaak met peper, zout en eventueel een snufje komijn.

combinatietip:

Lekker bij couscous en lamsvlees of kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.