Tofu­la­sag­ne met roer­ge­bak­ken groen­ten

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 13

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd tofu in lengte in 6 plakken en laat uitlekken op keukenpapier. Roer sambal met 1 1/2 eetlepel olie los in kommetje. Bestrijk plakken tofu hiermee aan beide kanten. Laat minstens 10 minstens staan. Pel ui en knoflook en snijd in dunne partjes. Maak paksoi (of tah tsai) schoon en snijd in brede repen. maak paprika's schoon en snijd in repen. Verhit in wok 3/4 eetlepel olie en 1/2 eetlepel sesamolie en fruit ui en knoflook zachtjes. Schep paksoi erdoor en laat al omscheppend slinken. Schep op bord en houd warm. Verhit opnieuw in wop 3/4 eetlepel olie en 1/2 eetlepel sesamolie en roerbak paprika's ca. 3 minuten beetgaar. Verhit intussen droge kokenpan met anti-aanbaklaag. Leg plakken tofu erin en bak in ca. 4 minuten bruin, halverwege keren. Leg tofu op twee borden en schep paksoi hierop, dek af met plak tofu. Schep paprikamengesel erop en dek af met laatste plakken tofy. Druppel sojasaus er omheen. Serveer met naanbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tofulasagne met roergebakken groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu­la­sag­ne met roer­ge­bak­ken groen­ten

1
1
  • 375 g tofu
  • 2 tl sambal brandal
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd tofu in lengte in 6 plakken en laat uitlekken op keukenpapier. Roer sambal met 1 1/2 eetlepel olie los in kommetje. Bestrijk plakken tofu hiermee aan beide kanten. Laat minstens 10 minstens staan.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 struiken paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Pel ui en knoflook en snijd in dunne partjes. Maak paksoi (of tah tsai) schoon en snijd in brede repen. maak paprika's schoon en snijd in repen.

3
3

Verhit in wok 3/4 eetlepel olie en 1/2 eetlepel sesamolie en fruit ui en knoflook zachtjes. Schep paksoi erdoor en laat al omscheppend slinken. Schep op bord en houd warm.

4
4

Verhit opnieuw in wop 3/4 eetlepel olie en 1/2 eetlepel sesamolie en roerbak paprika's ca. 3 minuten beetgaar. Verhit intussen droge kokenpan met anti-aanbaklaag. Leg plakken tofu erin en bak in ca. 4 minuten bruin, halverwege keren.

5
5

Leg tofu op twee borden en schep paksoi hierop, dek af met plak tofu. Schep paprikamengesel erop en dek af met laatste plakken tofy. Druppel sojasaus er omheen. Serveer met naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.