Pit­tig ge­vul­de pa­pri­ka's met cous­cous

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • lage ovenschaal ca. 15 x 20 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kruiden en de kappertjes fijn. Snijd de tomaatjes en olijven in vieren. Schep in een kom de Quorn-stukjes met de knoflook, kruiden, kappertjes, tomaatjes, olijven en ⅖ van de olijfolie door elkaar.
  2. Vul de paprika's hoog op met Quornmengsel en zet naast elkaar in de ovenschaal. Besprenkel met ⅖ van de olijfolie. Schenk het tomatensap en water op de bodem. Bak de paprika's in de oven in ca. 30 min. gaar. Sprenkel halverwege wat vocht uit de schaal over de paprika's.
  3. Breng ondertussen in een pan het water met zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de couscous erdoor en laat ca. 5 min. staan. Verwarm in een wok de rest van de olie en verwarm de couscous al omscheppend ca. 3 min. tot de couscous mooi rul is. Schep de couscous in het midden op borden. Leg de paprika's erop en schep het vocht uit de schaal over de couscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pittig gevulde paprika's met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­tig ge­vul­de pa­pri­ka's met cous­cous

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 1 el kappertjes

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kruiden en de kappertjes fijn.

3
3
  • 6 cherrytomaten
  • 8 zwarte olijven zonder pit

Snijd de tomaatjes en olijven in vieren.

4
4
  • 2 el olijfolie

Schep in een kom de Quorn-stukjes met de knoflook, kruiden, kappertjes, tomaatjes, olijven en de olijfolie door elkaar.

5
5
  • 2 el olijfolie

Vul de paprika's hoog op met Quornmengsel en zet naast elkaar in de ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie.

6
6
  • 100 ml tomatensap
  • 50 ml kraanwater

Schenk het tomatensap en water op de bodem.

7
7

Bak de paprika's in de oven in ca. 30 min. gaar. Sprenkel halverwege wat vocht uit de schaal over de paprika's.

8
8
  • 300 ml kraanwater
  • 200 g couscous

Breng ondertussen in een pan het water met zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de couscous erdoor en laat ca. 5 min. staan.

9
9
  • 1 el olijfolie

Verwarm in een wok de olie en verwarm de couscous al omscheppend ca. 3 min. tot de couscous mooi rul is.

10
10

Schep de couscous in het midden op borden. Leg de paprika's erop en schep het vocht uit de schaal over de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.