Zo­mer­groen­ten met gei­ten­kaas

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 2 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ongebleekt bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Van sperziebonen puntjes afsnijden. In pan met ruim water en zout sperziebonen in ca. 4 minuten beetgaar koken. Knoflook pellen en in lengte halveren. In steelpan olijfolie met knoflook ca. 2 minuten zachtjes verwarmen tot knoflook beetgaar is. Knoflook in olie iets laten afkoelen. In vergiet bonen laten uitlekken.In zeef paprika's laten uitlekken. Stukken paprika in grove repen snijden. Tomaten wassen en tros in 2 stukken knippen. Geitenkaasjes elk in 6 puntjes snijden. Van 2 stukken bakpapier à 40 x 40 cm rond vuist 2 kommetjes vormen met opstaande rand van ca. 15 cm, rand naar buiten toe stevig in elkaar draaien. Kommetjes op bakplaat zetten en vullen met sperziebonen, paprika, stukjes geitenkaas, stukjes knoflook en trostomaatjes. Knoflookolie erover sprenkelen en royaal bestrooien met zout en peper. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  2. Kommetjes uit koelkast nemen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat met papieren kommetjes in midden van oven schuiven en groenten en kaas in ca. 15 minuten door en door warm laten worden. Kommetjes op twee borden zetten. Serveren met biologisch brood.

Tip:

U kunt dit gerecht ook bereiden in eenpersoons ovenschaaltjes met een doorsnede van ca. 15 cm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.