Ge­roos­ter­de groen­te­la­sag­ne met pa­pri­kasaus

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aardappels goed schoonboenen onder koud water en in stukken snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden. Aardappels en ui in braadslede leggen. Bestrooien met zout en Italiaanse kruiden en 100 ml olie erover schenken. In midden van oven aardappels en ui in ca. 30 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen in koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en paprika ca. 25 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Paprika laten afkoelen en met azijn in keukenmachine of met staafmixer pureren. Al mengend beetje bij beetje 100 ml olie toevoegen tot mooie saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In pan met ruim kokend water en 2 eetlepels olie lasagnevellen met 6 tegelijk in ca. 7 minuten beetgaar koken, met spatel zorgen dat vellen niet aan elkaar plakken. Met schuimspaan lasagnevellen uit pan nemen en over rand van vergiet laten uitlekken. Op zelfde wijze andere 6 lasagnevellen koken. Sla wassen, uitslaan en in repen snijden. In wok rest van olie verhitten en sla in gedeelten toevoegen en al omscheppend laten slinken. Pesto erdoor scheppen. Op vier borden elk 1 lasagnevel leggen. Achtereenvolgens 1/3 deel van paprikasaus, 1/3 deel van sla en 1/3 deel van aardappel-uimengsel erop scheppen. Hierop lasagnevel leggen en laagjes herhalen tot alle ingrediënten gebruikt zijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.065 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 76 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.