Ro­mi­ge kaaso­me­let met ru­co­la

Je kunt ontbijten met een gekookt eitje, maar je kunt ook uitpakken met dit romige omelet.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Je kunt ontbijten met een gekookt eitje, maar je kunt ook uitpakken met dit romige omelet. 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de rucola en sla droog. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van ca. 1 cm. Snijd de paprika's in repen. Verhit de olie in de wok en roerbak op hoog vuur de rucola en bosui ca. 1 min. Schep de paprika erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, kaas en naar eigen smaak de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  2. Verhit de boter in een grote koekenpan. Schep het eiermengsel erin en laat op matig hoog vuur stollen. Schuif steeds het gestolde ei van de zijkant naar het midden. Schep de rucola op een kant van de omelet als de bovenkant bijna gestold is. Klap de omelet dubbel en laat op een schaal glijden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Romige kaasomelet met rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge kaaso­me­let met ru­co­la

1
1
  • 60 g rucolasla
  • 3 bosuitjes
  • 2 geroosterde paprika's

Was de rucola en sla droog. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van ca. 1 cm. Snijd de paprika's in repen.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de wok en roerbak op hoog vuur de rucola en bosui ca. 1 min. Schep de paprika erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 6 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 100 g geraspte belegen kaas

Klop in een kom de eieren los met de slagroom, kaas en naar eigen smaak de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

4
4
  • 20 g roomboter

Verhit de boter in een grote koekenpan. Schep het eiermengsel erin en laat op matig hoog vuur stollen.

5
5

Schuif steeds het gestolde ei van de zijkant naar het midden. Schep de rucola op één kant van de omelet als de bovenkant bijna gestold is.

6
6

Klap de omelet dubbel en laat op een schaal glijden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.