Ro­mi­ge an­dij­vie­stamp­pot met worst­jes

Andijviestamppot nieuwe stijl, met paprika, mosterd en bosui.

(255)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Andijviestamppot nieuwe stijl, met paprika, mosterd en bosui. 4 personen
3 255

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de chipolataworstjes in 5 min. bruin en gaar.
  2. Giet de aardappelblokjes af. Vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappel met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de crème fraîche met de mosterd door. Schep de andijvie in porties erdoor en laat steeds een beetje slinken.
  3. Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes en voeg toe aan de andijviestamppot. Breng op smaak met peper. Schep de stamppot op de borden en leg er de worstjes bij.

variatietip:

Voeg voor een mediterraan tintje 50 g grofgesneden zwarte olijven zonder pit toe (recept voor 4 personen).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 46

Romige andijviestamppot met worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge an­dij­vie­stamp­pot met worst­jes

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 min. gaar.

2
2
  • 300 g runderchipolata
  • 2 el olijfolie

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de chipolataworstjes in 5 min. bruin en gaar.

3
3

Giet de aardappelblokjes af. Vang een kop kookvocht op.

4
4
  • 2 tl Franse mosterd
  • 125 ml crème fraîche

Stamp de aardappel met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de crème fraîche met de mosterd door.

5
5
  • 400 g gesneden andijvie

Schep de andijvie in porties erdoor en laat steeds een beetje slinken.

6
6
  • 1 bosui
  • 1 oranje paprika

Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes en voeg toe aan de andijviestamppot. Breng op smaak met peper.

7
7

Schep de stamppot op de borden en leg er de worstjes bij.

variatietip:

Voeg voor een mediterraan tintje 50 g grofgesneden zwarte olijven zonder pit toe (recept voor 4 personen).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.