Pap­pa al­la zuc­chi­ne

Stevige courgettesoep met brood en munt.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Stevige courgettesoep met brood en munt. 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de uien en knoflook, snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Maak de courgettes schoon, snijd ze in de lengte doormidden, schep er de zachte kern uit en snijd ze in plakjes.
  2. Doe alles in een grote pan met een scheut olijfolie op matig-laag vuur. Laat alles terwijl je af en toe roert ongeveer 1 uur en 15 min. zachtjes pruttelen en giet er gaandeweg eventueel een extra scheutje water bij. Als je de courgette en ui echt heel rustig laat inkoken, karamelliseren en zacht worden, betaalt zich dat terug in de smaak.
  3. Verkruimel er als de kooktijd erop zit het bouillonblokje boven en scheur het brood in vrij grove stukjes in de pan. Giet er 1 liter kokend water bij, breng de soep aan de kook en laat hem nog 10 min. pruttelen tot hij heerlijk dik is.
  4. Voeg naar smaak peper en zout toe, sprenkel er een flinke scheut extra vierge olijfolie over, hak de muntblaadjes fijn en roer die door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en ga aan tafel.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pappa alla zucchine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­pa al­la zuc­chi­ne

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien

Pel de uien en knoflook, snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes.

2
2
  • 4 courgette

Maak de courgettes schoon, snijd ze in de lengte doormidden, schep er de zachte kern uit en snijd ze in plakjes.

3
3

Doe alles in een grote pan met een scheut olijfolie op matig-laag vuur. Laat alles terwijl je af en toe roert ongeveer 1 uur en 15 min. zachtjes pruttelen en giet er gaandeweg eventueel een extra scheutje water bij.

4
4

Als je de courgette en ui echt heel rustig laat inkoken, karamelliseren en zacht worden, betaalt zich dat terug in de smaak.

5
5
  • ½ ciabatta
  • 1 groentebouillontablet

Verkruimel er als de kooktijd erop zit het bouillonblokje boven en scheur het brood in vrij grove stukjes in de pan.

6
6

Giet er 1 liter kokend water bij, breng de soep aan de kook en laat hem nog 10 min. pruttelen tot hij heerlijk dik is.

7
7
  • 7½ g verse munt

Voeg naar smaak peper en zout toe, sprenkel er een flinke scheut extra vierge olijfolie over, hak de muntblaadjes fijn en roer die door de soep. Verdeel de soep over de kommen en ga aan tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.