Ham­bur­ger stro­ga­noff

Een broodje hamburger is soms zó lekker. Zeker deze variant met ui, paprika, champignons en een beefburger stroganoff.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een broodje hamburger is soms zó lekker. Zeker deze variant met ui, paprika, champignons en een beefburger stroganoff. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, ui en champignons 6 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de helft van de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de grillpan en gril de beefburgers in 11 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie. Halveer de broodjes en gril 1 min. met de snijkant naar onderen. Je hoeft de grillpan niet eerst schoon te maken; zo krijgen de broodjes nog meer smaak.
  3. Bestrijk de bovenste helften van de broodjes met de rest van de crème fraîche. Haal de blaadjes van de sla. Leg op de onderste helften achtereenvolgens wat sla, de burgers en een royale hoeveelheid groente. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Bon appétit!

combinatietip:

Maak van de rest van de groenten, de rest van de sla, wat olie en azijn een lekker frisse salade.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hamburger stroganoff

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­ger stro­ga­noff

1
1
  • 1 paprikamix

Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes.

2
2
  • 250 g champignons
  • 1 ui

Snijd de ui in halve ringen en de champignons in kwarten.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, ui en champignons 6 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 67½ g crème fraîche

Zet het vuur uit en voeg de helft van de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 beefburgers stroganoff

Verhit de grillpan en gril de beefburgers in 11 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie.

6
6
  • 4 maisbollen

Halveer de broodjes en gril 1 min. met de snijkant naar onderen. Je hoeft de grillpan niet eerst schoon te maken; zo krijgen de broodjes meer smaak.

7
7
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 67½ g crème fraîche

Bestrijk de bovenste helften van de broodjes met de rest van de crème fraîche. Haal de blaadjes van de sla.

8
8

Leg op de onderste helften achtereenvolgens wat sla, de burgers en een royale hoeveelheid groente. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

combinatietip:

Maak van de rest van de groenten, de rest van de sla, wat olie en azijn een lekker frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.