Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

Een match made in heaven! De aromatische sinaasappelsaus past perfect bij het zoetige van de eendenborst.

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een match made in heaven! De aromatische sinaasappelsaus past perfect bij het zoetige van de eendenborst. 4 personen
3 148

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • zeef
  • ovenschaal (20 x 20 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit tot je 30 ml sap per persoon hebt. Doe het rasp en sap van de sinaasappel met de honing en balsamicoazijn in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat in 10 min. inkoken tot een vloeibare stroop. Roer af en toe. Neem van het vuur en zeef de stroop.
  2. Snijd ondertussen de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi beide kanten met peper en bestrijk de vleeskant met ⅓ van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstsfilets 5 min. op de velkant. Draai om en bak nog 2 min. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal en bak nog ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
  3. Snijd ondertussen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en het sesamzaad 1 min. Voeg de rodekool toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de helft van het sinaasappelglazuur toe en roerbak nog 1 min. Haal de blaadjes van de koriander en snijd de koriander grof. Neem de wok van het vuur en schep de koriander door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de eendenborstfilets in plakjes. Verdeel de kool over de borden. Leg op elk bord een paar plakjes eendenborstfilets en verdeel met een lepel in een zigzagpatroon de rest van het sinaasappelglazuur erover.

combinatietip:

Lekker met notenrijst.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Eendenborst met sinaasappelglazuur en rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 2 sinaasappels

Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit tot je 30 ml sap per persoon hebt.

3
3
  • 75 ml honing
  • 125 ml balsamicoazijn

Doe het rasp en sap van de sinaasappel met de honing en balsamicoazijn in een steelpan.

4
4

Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat in 10 min. inkoken tot een vloeibare stroop. Roer af en toe. Neem van het vuur en zeef de stroop.

5
5
  • 2 eendenborsten

Snijd ondertussen de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat.

6
6
  • 1 el sesamolie

Bestrooi beide kanten met peper en bestrijk de vleeskant met de olie.

7
7

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstsfilets 5 min. op de velkant. Draai om en bak nog 2 min.

8
8

Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal en bak nog ca. 5 min. in de oven.

9
9

Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

10
10
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sesamzaad

Snijd ondertussen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook en het sesamzaad 1 min.

11
11
  • 600 g gesneden rodekool

Voeg de rodekool toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de helft van het sinaasappelglazuur toe en roerbak nog 1 min.

12
12
  • 15 g koriander

Haal de blaadjes van de koriander en snijd de koriander grof. Neem de wok van het vuur en schep de koriander door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Snijd de eendenborstfilets in plakjes. Verdeel de kool over de borden.

14
14

Leg op elk bord een paar plakjes eendenborstfilets en verdeel met een lepel in een zigzagpatroon de rest van het sinaasappelglazuur erover.

combinatietip:

Lekker met notenrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.