Ge­hakt­kor­ma met boon­tjes

Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.

(286)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst. 4 personen
3 286

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.

variatietip:

Vervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktkorma met boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­kor­ma met boon­tjes

1
1
  • 500 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar.

2
2
  • 1 ui

Snipper ondertussen de ui.

3
3
  • 300 g rundergehakt
  • 2 el olie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul.

4
4
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el korma currypasta

Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe.

5
5
  • 800 g basmatirijst

Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.

variatietip:

Vervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.