Gem­ber­koek-ca­deau­tjes

Ze zien er niet alleen uit als cadeautjes, zo smaken ze ook. Kruidig en zoet.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Ze zien er niet alleen uit als cadeautjes, zo smaken ze ook. Kruidig en zoet. 20 stuks
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
  2. Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 107 mg
Tags
Ook te zien in

Gemberkoek-cadeautjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gem­ber­koek-ca­deau­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 mespunt zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 el gemberpoeder (djahé)
  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 175 g patenttarwebloem

Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom.

3
3
  • 70 g koude boter

Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.

4
4
  • 2 el bloemenhoning
  • 1 ei

Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg.

5
5

Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

6
6
  • 10 g patenttarwebloem

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik.

7
7

Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8

Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 1 doosje schrijfstiften

Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.