Man­da­rij­nens­ouf­flés

Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje. 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • 4 soufflébakjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken. Pureer het mandarijn­mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met 20 g kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe. Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.
  4. Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 61 mg
Tags
Ook te zien in

Mandarijnensoufflés

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­da­rij­nens­ouf­flés

1
1
  • 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
  • 30 g rietsuiker

Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.

2
2
  • 2 tl maizena
  • 1 el kraanwater

Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken.

3
3

Pureer het mandarijn­mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.

4
4

Verwarm de oven voor op 170 °C.

5
5
  • 1 el boter om in te vetten
  • 20 g fijne kristalsuiker

Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.

6
6
  • 4 eieren
  • 50 g fijne kristalsuiker

Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

7
7

Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.

8
8

Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.