Beef en beer pie

Mals rundvlees gestoofd in bier, onder een dakje van knapperig bladerdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 835 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Mals rundvlees gestoofd in bier, onder een dakje van knapperig bladerdeeg. 4 personen
3 144

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schrap de winterpeen, halveer en snijd ze in plakjes van een 1/2 cm breed. Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1/2 cm breed. Snijd het vlees in dobbelstenen van 1.5 cm en bestrooi met het zout en (versgemalen) zwarte peper.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui, knoflook, wortel en bleekselderij 5 min. Zet het vuur middelhoog en braad het vlees 3 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. al roerend mee. Voeg het bier en de takjes rozemarijn toe, zet het vuur laag en laat in 2 uur op laag vuur, met de deksel half op de pan, gaar worden.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas. Meng door het vlees en schep het in een ovenschaal. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg.
  4. Splits het ei en klop de dooier los, het eiwit wordt niet gebruikt. Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte dooier. Laat de pie in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.502 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Beef en beer pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beef en beer pie

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 struik bleekselderij
  • 400 g winterpeen

Schrap de winterpeen, halveer en snijd in plakjes van een 1/2 cm breed. Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1/2 cm breed.

3
3
  • 2 tl zout
  • 700 g magere runderbraadlappen

Snijd het vlees in dobbelstenen van 1.5 cm en bestrooi met het zout en (versgemalen) zwarte peper.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui, knoflook, wortel en bleekselderij 5 min.

5
5
  • 2 el bloem

Zet het vuur middelhoog en braad het vlees 3 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. al roerend mee.

6
6
  • 2 takjes rozemarijn
  • 600 ml bruin bier

Voeg het bier en de takjes rozemarijn toe, zet het vuur laag en laat in 2 uur op laag vuur, met de deksel half op de pan, gaar worden.

7
7

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

8
8
  • 150 g Cheddar Tophat 48+

Rasp de kaas. Meng door het vlees en schep het in een ovenschaal.

9
9
  • 1 rol bladerdeeg vers

Leg het bladerdeeg over de schaal en druk aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg.

10
10
  • 1 ei

Splits het ei en klop de dooier los, het eiwit wordt niet gebruikt. Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte dooier.

11
11

Laat de pie in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.