Cho­co­la­de­mous­se met man­da­rij­nen

Daar smullen de kids van: mousse van melkchocolade, marshmallows en hele mandarijnenpartjes.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Daar smullen de kids van: mousse van melkchocolade, marshmallows en hele mandarijnenpartjes. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de chocolade grof, doe met de marshmallows, boter en het sap in een kom en hang de kom in een pan boven kokend water. Laat smelten en roer tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen. Het mengsel mag niet meer heet zijn, maar nog wel vloeibaar.
  2. Klop de slagroom lobbig met een mixer en spatel het chocolademengsel erdoor. Pel de mandarijnen en roer de partjes door de mousse. Schep de mousse in een grote glazen schaal of kleine schaaltjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 41 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in

Chocolademousse met mandarijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­mous­se met man­da­rij­nen

1
1
  • 250 g melkchocolade

Hak de chocolade grof.

2
2
  • 125 g mini marshmallows
  • 25 g boter
  • 60 ml mandarijnensap

Doe de chocolade met de marshmallows, boter en het sap in een kom en hang de kom in een pan boven kokend water.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

3
3

Laat het chocolademengsel smelten en roer tot een glad geheel. Laat iets afkoelen. Het mengsel mag niet meer heet zijn, maar nog wel vloeibaar.

4
4
  • 350 ml slagroom
  • 4 mandarijnen

Klop de slagroom lobbig met een mixer en spatel het chocolademengsel erdoor. Pel de mandarijnen en roer de partjes door de mousse.

5
5

Schep de mousse in een grote glazen schaal of drie kleine schaaltjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.