Kip­fin­gers met no­ten­korst

Krokante kipstukjes, gebakken in paprikapoeder en broodkruim

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Krokante kipstukjes, gebakken in paprikapoeder en broodkruim 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korsten van het brood. Rooster het brood lichtbruin en maal fijn in de keukenmachine. Schep het broodkruim in een diep bord. Maal de amandelen, paprikapoeder, het zeezout en de peper in de keukenmachine fijn. Meng door het broodkruim.
  2. Splits eieren. Klop eiwit los in een ander diep bord. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd de kipfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de repen eerst door het eiwit en daarna door het notenkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfingers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Zorg ervoor dat de olie heet is voordat je de kip in de pan doet: dan wordt het korstje krokant.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kipfingers met notenkorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fin­gers met no­ten­korst

1
1
  • 4 sneetjes witbrood

Snijd de korsten van het brood. Rooster het brood lichtbruin en maal fijn in de keukenmachine.

2
2
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 g amandelen

Schep het broodkruim in een diep bord. Maal de amandelen, paprikapoeder, het zeezout en de peper fijn in de keukenmachine. Meng door het broodkruim.

3
3
  • 2 eieren

Splits de eieren. Klop het eiwit los in een ander diep bord. De eidooiers worden niet gebruikt.

4
4
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de repen eerst door het eiwit en daarna door het notenkruim.

5
5
  • 6 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfingers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Zorg ervoor dat de olie heet is voordat je de kip in de pan doet: dan wordt het korstje krokant.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.