Ge­gril­de kip­fi­let met pas­ta en pe­ter­se­lie­pes­to

Pasta-pesto nieuwe stijl: met een pesto van walnoten en Pecorino Romano en mét gegrilde kip.

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pasta-pesto nieuwe stijl: met een pesto van walnoten en Pecorino Romano en mét gegrilde kip. 4 personen
3 148

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan, bestrijk de kip met 1/4 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Maal de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp fijn met de staafmixer of in keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en maal tot een gladde pesto. Meng de pesto door de pasta. Snijd de kip in schuine plakken en serveer met de pasta.

bereidingstip:

Weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare pesto.

combinatietip:

Lekker met Parijse worteltjes met chilisaus (kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 139 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip­fi­let met pas­ta en pe­ter­se­lie­pes­to

1
1
  • 300 g farfalle
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 kipfilets
  • 20 ml extra vierge olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 40 g walnoten
  • 40 g Pecorino Romano
  • 20 g platte peterselie

Maal de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp fijn met de staafmixer of in de keukenmachine.

5
5
  • 60 ml extra vierge olijfolie

Voeg de rest van de olie toe en maal tot een gladde pesto. Meng de pesto door de pasta.

6
6

Snijd de kip in schuine plakken en serveer met de pasta.

bereidingstip:

Weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare pesto.

combinatietip:

Lekker met Parijse worteltjes met chilisaus (kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.