Ita­li­aan­se rol­la­de met to­maat­jes en ui­en

Kruidig gemarineerd en uit de oven: een heerlijk mediterraan vleesgerecht dat het wachten waard is

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 835 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kruidig gemarineerd en uit de oven: een heerlijk mediterraan vleesgerecht dat het wachten waard is 4 personen
3 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blaadjes van de Italiaanse kruiden fijn en meng met het zout, de peper en olie tot een marinade. Bestrijk de rollade rondom met 2/3 van de marinade en leg de rollade in het midden van de ovenschaal.
  2. Kneus de ongepelde tenen knoflook met de platte kant van een mes en leg ze bij de rollade. Snijd elke ui in 4 parten en verdeel rond de rollade. Leg de romaatjes ertussen en besprenkel met de rest van de marinade. Bak de rollade ca. 55 min. in het midden van de oven. Keer elke 10 min.
  3. Haal de ovenschaal uit de oven en leg de rollade op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Duw de knoflook uit de velletjes en plet met de helft van de romaatjes in de ovenschaal met een spatel. Schraap de aanbaksels los van de bodem van de ovenschaal. Voeg de crème fraîche toe en roer tot een saus. Giet de pasta af en meng door de saus.
  5. Snijd de rollade in plakken. Verdeel de pasta over de borden en leg de rollade erop. Leg de achtergehouden romaatjes erop en schaaf de Pecorino Romano erover.
video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.279 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse rollade met tomaatjes en uien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se rol­la­de met to­maat­jes en ui­en

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 20 g verse Italiaanse kruiden
  • 1 tl zeezout
  • 2 tl zwarte peper
  • 8 el olijfolie

Snijd de blaadjes van de Italiaanse kruiden fijn. Meng met het zout, de peper en olie tot een marinade.

3
3
  • 450 g varkensrollade

Bestrijk de rollade rondom met 2/3 van de marinade en leg de rollade in het midden van de ovenschaal.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 5 uien

Kneus de ongepelde tenen knoflook met de platte kant van een mes en leg ze bij de rollade. Snijd elke ui in 4 parten en verdeel rond de rollade.

5
5
  • 500 g romaatjes

Leg de romaatjes ertussen en besprenkel met de rest van de marinade.

6
6

Bak de rollade ca. 55 min. in het midden van de oven. Keer elke 10 min.

7
7

Neem de ovenschaal uit de oven en leg de rollade op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

8
8
  • 200 g penne

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

9
9

Duw de knoflook uit de velletjes. Plet met de helft van de romaatjes in de ovenschaal met een spatel.

10
10
  • 125 g crème fraîche

Schraap de aanbaksels los van de bodem van de ovenschaal. Voeg de crème fraîche toe en roer tot een saus. Giet de pasta af en meng door de saus.

11
11

Snijd de rollade in plakken.

12
12
  • 100 g Pecorino Romano

Verdeel de pasta over de borden en leg de rollade erop. Leg de rest van de romaatjes erop en schaaf de Pecorino Romano erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.